Yhteisvastuukeräys 2020

Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

40 prosenttia keräystuotosta käytetään vanhemmuutta vahvistaviin matalan kynnyksen tukitoimiin Suomessa. Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry sekä seurakunnat. Tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Rahoitettavissa  toiminnoissa pyritään vastaamaan myös aivan uusiin, koronakriisin perheissä esiin nostamiin haasteisiin.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun  Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Maailmalla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

Tervolaan jäävä osuus on 20% omassa seurakunnassamme kerätystä rahasummasta, joka kohdennetaan vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen joulun ajan avustuksina.

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä voit lukea täältä

Hei lapset ja lapsenmieliset!

Piirusta tai raapusta teidän perheen arjesta kuva ja lähetä se Elinalle p. 050 437 0004 Whatsappina tai tekstiviestinä.

Kerro viestissä piirtäjän nimi, ikä ja osoite, lyhyesti mitä kuvassa tapahtuu sekä suostumus tai kielto kuvan julkaisuun.

Piirtäjille on luvassa pieni yllätys postitse!!

Piirrokset, joihin on saatu julkaisulupa, ovat katsottavissa täällä.

Eevi 6v. on piirtänyt kuvan, jossa koko perhe on makkaranpaistossa
Mauno 4v on piirtänyt kuvan , jossa hän ajelee moottorikelkalla iskän ja siskojen kanssa

Osallistuminen Yhteisvastuukeräykseen

Tervolan seurakunnassa on vielä lipaskeräys PE 15.5. asti. Lippaat löytyvät K-Market Tervolan ja Sale Tervolan kassojen läheisyydestä.

Voit halutessasi lahjoittaa kuitenkin valtakunnalliseen Yhteisvastuukeräykseen alla olevasta linkistä.