Ristiäiset Tervolan seurakunnassa

Lapsen syntymä on ihme ja suuri lahja. Onnea ja Taivaan Isän siunausta lapselle ja vanhemmille!

Alla olevista linkeistä löydät apua kastejuhlan järjestämiseen.

Kuvassa on kastemalja ja kastekynttilä. Taustalla Jeesuksen sanat: Minä olen tie, totuus ja elämä
Kuva: Lea Ruotsalainen

Kasteen merkitys

Kasteessa toimii varsinaisena vaikuttajana Jumalan Pyhä Henki. Kasteessa elämä saa uuden perustuksen, joka on Jeesus Kristus.

Vähässä katekismuksessa Luther opettaa:

"Kaste ei ole pelkkää vettä, vaan Jumalan käskyyn liittyvä vesi." "Kaste vaikuttaa syntien anteeksiannon, vapauttaa kuoleman ja Perkeleen vallasta sekä antaa iankaikkisen autuuden kaikille, jotka uskovat Jumalan sanat ja lupaukset niin kuin ne kuuluvat."

Lapsen vanhempien, kummien ja koko seurakunnan tehtävänä on kristillisen kasvatuksen avulla auttaa lasta ottamaan uskolla vastaan kasteen lahja.