Rippijuhlat

Rippijuhla on kokonaisuus, joka muodostuu rippikoulun Linkki avautuu uudessa välilehdessäjälkeen viettävästä konfirmaatiomessustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja sen jälkeen mahdollisesti kodissa tai jossakin muussa paikassa vietättävästä juhlasta.

Siunaaminen konfirmaatiomessussa

Tervolan seurakunnassa nuoria kehotetaan pyytämään kummi, vanhempi, sisarus tai joku muu hänelle ihminen mukaan siunaamaan häntä konfirmaatiomessussa yhdessä rippikoulun ohjaajien ja oman ryhmänsä isosen kanssa.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen