Tervolan seurakunnan hautausmaa

Kirkkokuja, 95300 Tervola

Nykyisen käytössä olevan hautausmaan ensimmäiset dokumentit viittaavat vuoteen 1731, jolloin inventaarioluettelossa todettiin olleen 45 sylen pituinen kirkkotarhan aita. Vuoden 1751 inventaarioluettelossa on maininta kohtalaisessa kunnossa  olevasta puuaidasta, paarihuoneesta sekä 10 haudasta. Näiden lisäksi kirkon alla mainittiin olevan 4 hautaa.

Helmikuussa 1889 lohkaistiin pappilan maasta 50 x 100 sylen laajuinen hautausmaa ja vuonna 1893 tästä lohkaistusta maa-alasta hyväksyttiin hautausmaa käyttöön itään ja kaakkoon suuntautuvat osat. Vuonna 1963 hautausmaa laajeni koiliseen, kun uusi osa vihittiin käyttöön

Hautausmaan vanhimmat haudat sijaitsevat vanhan kirkon eteläpuolella ja ison kirkon länsi- ja lounaispuolella.

Hautausmaalla on noin 2200 hautaa, joissa on yli 5500 hautasijaa.