Tervolan seurakunnan saavutettavuusseloste

URL-osoite: https://www.tervolanseurakunta.fi

Tervolan seurakunta pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden toimintarajotteisille henkilöille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia saavutettavuusstandardeja.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Tervolan seurakunnan nettisivuja ja on laadittu 16.10.2019 ja viimeksi päivitetty 22.9.2020.

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi

Tervolan seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

• Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme.
  • Saavutettavuus on integroitu hankintakäytäntöihimme.
  • Tarjoamme työntekijöillemme jatkuvasti saavutettavuuskoulutusta.
  • Organisaatiollamme on selkeät saavutettavuustavoitteet ja -vastuutasot.
  • Organisaatiollamme on määritetyt saavutettavuuden laadunvarmistusmenetelmät.

Lisäksi, esimerkiksi:
  • Otamme käyttäjätestaukseen mukaan ihmisiä, joilla on vammoja tai rajoitteita.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivuston nykyinen saavutettavuusstandardi:

Sivusto täyttää tekniseltä toteutukseltaan Saavutettavuus huomioitu leiman- vaatimukset. Sivusto pyrkii saavuttamaan WCAG 2.1, AA-tason syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Nykyinen sisällön ohjeidenmukaisuustilanne

Osittain ohjeidenmukainen: osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Kohtuuton rasite

Pienen seurakunnan vähäisistä henkilö- ja taloudellisista resursseista johtuen dokumenttien saavutettavaksi saattaminen vie vuoden 2020 loppuun.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

• opetuksessa rajatussa ryhmässä määräaikaisesti käytettäviä sisältöjä
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Tekniset puutteet:

Sivustolla on teknisiä saavutettavuuspuutteita seuraavilla alueilla: lomakekenttien lukuselainkäyttö, linkkien fokusointi tai visuaalinen korostus, sivujen pääotsikoita tai otsikkokenttien sisältöjä puuttuu, iframen selitteitä puuttuu, virheitä wai-aria -toteutuksessa  ja toistetun sisällön ohitusmahdollisuus lukuselaimella.

Pyrimme korjaamaan puutteet syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Videot:

Jumalanpalvelukset 23.9.2020 jälkeen tekstitetään vain virsien ja seurakunnan yhdessä luettavien osien osalta.

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit) :

Osassa kuvistamme saattaa puuttua alt-tekstit. Käymme näitä läpi ja korjaamme puuttuvat tekstit syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Rikkinäiset linkit:

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä, korjaamme niitä säännöllisesti. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille.

Puuttuvat H1 otsikot:

Sivuiltamme puuttuu H1-otsikoita. Korjaamme tilanteen syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel):

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi vuoden 2020 loppuun mennessä. Mikäli huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille.

Värikontrasti:

Sivuillamme ei värikontrasti ole kaikissa kohdin  WCAG-standardin mukainen kaikkialle. Korjaamme tilanteen syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Luettavuus:

Sivusto pyrkii täyttämään selkeän kielen tunnusmerkit. Tämä ei kaikkialla sivuillamme välttämättä vielä toteudu.

Väliotsikot ja otsikkohierarkian käyttö:

Sivuston otsikkotasojen käyttöä tarkastetaan ja korjaillaan parhaillaan. Tarkoitus on, että  otsikkotasoja käytetään loogisesti ja järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että yläotsikon alla on ensimmäisen tason alaotsikoita, ja näiden alla vain niitä alemman tason otsikoita. Kaikkialla sivuillamme ei vielä hyödynnetä otsikkohierarkiaa ja väliotsikoita asianmukaisesti. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme korjaamaan tämän mahdollisimman pian.

Yhteensopivuus selainten kanssa

Sivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa:

Internet Edge (Windows), uusin versio
Chrome (Windows, Mac), uusin versio
Firefox (Windows, Mac), uusin versio
Safari (Mac), uusin versio

Tekniikat

Tämän sivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta:

• HTML
  • WAI-ARIA
  • CSS

Arviointimenetelmät

Tervolan seurakunta arvioi tämän sivuston saavutettavuuden seuraavilla menetelmillä:

• Itsearviointi: yritys tai organisaatio ovat arvioineet sivuston sisäisesti.
  • Saavutettavuus huomioitu -arviointi 2016, Saavutettavuus huomioitu - leima myönnetty 11/2017.
  • Saavutettavuus huomioitu -arviointi 2020

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?
Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Valvontaviranomainen (viralliset reklamaatiot)

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.  Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö