su 21.8. klo 10.00 – 11.15
Piirretyssä kuvassa Jeesus on kaatanut kaupustelijoiden pöydät ja vapauttanut eläimiä temppelissä.

Vanha kirkko

11. sunnuntai helluntaista

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3:15).

Messun johtaa Heikki Holma, saarnan pitää lääninrovasti Matti Salminen, kanttorina toimii Sari Vähäkangas ja kirkonisäntänä on Sari Siitonen.

Kolehti: Eloseurakulujen kattamiseen

• Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

11. sunnuntai helluntaista kirkkovuosikalenterissa Linkki avautuu uudessa välilehdessä