to 26.5. klo 10.00
Piirretyssä kuvassa Jeesus on nousemassa opetuslasten keskeltä pilven ympäröimänä taivaaseen

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Helatorstai

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1:6-14).

Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Me emme voi saada yhteyttä Kristukseen inhimillisten aistiemme välityksellä, mutta silti hän on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan.

Messun johtaa Heikki Holma, kanttorina Tiina Ylönen, avustaa Elina Volotinen, suntiona Vesa Sandberg.

Kolehti: Diakoniatyöhön Inkerin kirkossa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) kautta.

Pyhäpäivän aineisto Kirkon kalenterissa