la 6.11. kello 10.00 - 11.00
Piirretyssä kuvassa Jeesus istuu keskellä valtaistuimella. Hänen molemmilla puolillaan on valkopukuisten joukko.

Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messun johtaa Heikki Holma, kanttorina toimii Marjo Nevala ja kirkonisäntänä Niina Antinkaapo.

Linkki verkkolähetykseen

Kolehti: Uskonsa vuoksi vainottujen tukemiseen Open DoorsLinkki avautuu uudessa välilehdessä-järjestön kautta

Tervolassa vuosikymmeniä vallinneen perinteen mukaan kaikkien edellisen vuoden aikan kuolleiden muistolle sytytetään kynttilä uudenvuodenpäivän messussa.

Pyhänpäivän KynttiläkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä klo 18 on mahdollisuus sytyttää kynttilä omaisen tai ystävän muistolle.

Päivan aihe ja raamatunkohdat