Sanajumalanpalvelus ja itsenäisyyspäivän juhla

su 6.12. kello 10.00 - 11.00
Itsenäisyyspäivä 6.12.2020

2. adventtisunnuntaina ja Itsenäisyyspäivänä on Sanajumalanpalvelus

2. adventtisunnuntaina ja Itsenäisyyspäivänä on Sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Kuninkaasi tulee kunniassa/Kiitos isänmaasta". Jumalanpalveluksen jälkeen on Itsenäisyyspäivän juhla seurakuntakeskuksessa.

Tilaisuudet striimataan yhtenäisenä juhlana seurakunnan youtube-kanavalle, joten juhlaan suositellaan osallistumaan kotona.

Linkki verkkolähetykseen

Tilaisuudessa tekstitettynä laulujen sanat ja yhdessä lausuttavat asiat

Kirkon isäntä: Pertti Keränen

Kolehti: Kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Veteraanivastuu ry:n kautta. Veteraanivastuu ry.

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Itsenäisyyspäivän juhla

Välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen lähetetään seppelpartiot sodissa kaatuneiden muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhla välitetään Seurakuntakeskuksen salista seurakunnan youtube-kanavalla välittömästi seppelpartioiden lähettämisen jälkeen noin klo 10:50

Juhlan tervehdyssanat lausuu kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Jussi Vaara, juhlapuheen pitää Lapin aluetoimiston asevelvollisuussektorin johtaja majuri Arto Lilja, Jani Tepsa laulaa, säestäjänä toimii Sari Vähäkangas.

Jumalanpalveluksen aihe ja raamatunkohdat