Perhemessu

su 29.11. kello 11.00 - su 29.11. kello 12.15
1. adventtisunnuntai 29.11.2020

1. adventtisunnuntaina on Perhemessu

1. adventtisunnuntaina on Perhemessu Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 11, johtaa Heikki Holma, avustaa Sari Siivola ja lapset, kanttorina Johanna Mäntyranta, käyrätorvea soittaa Venla Mäntyranta.

Perhemessun otsikkona on "Kuninkaasi tulee nöyränä".

Linkki verkkolähetykseen

Tilaisuudessa tekstitettynä laulujen sanat ja yhdessä lausuttavat asiat

Kirkon isäntä: Arja Heikkinen

Kolehti: Pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu.

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Perhemessun aihe ja raamatun kohdat