la 31.10. kello 10.00 - la 31.10. kello 11.15
Pyhäinpäivä 31.10.2020

Pyhäinpäivänä on Messu

Pyhäinpäivänä on Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Markus Kallatsa, avustaa Anneli Pesonen, kanttorina Sari Vähäkangas. Messun otsikkona on "Pyhien yhteys".

Linkki verkkolähetykseen

Jumalanpalveluksessa tekstitettynä virren sanat sekä yhdessä lausuttavat asiat

Kirkon isäntä: Aino Ollitervo

Kolehti: Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon koulutukseen Kelton Teologisen instituutin työn tukemisen kautta. Inkerin evankelisluterilainen kirkko Venäjällä.

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messun aihe ja raamatun kohdat