Konfirmaatiomessu

16.8.2020
Iso kirkko

11. sunnuntai helluntaista on Messu

11. sunnuntai helluntaista on Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Isossa kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, kanttorina Amanda Hakoköngäs, avustaa Markus ja Laura Kallatsa sekä Tarja Volotinen. Messun otsikkona on "Etsikkoaikoja"

Kirkon isäntä: Arja Heikkinen

Kolehti: Koulutus-, seurakunta- ja diakoniatyöhön eteläsudanilaisten pakolaisten keskuudessa Ugandassa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta. SLEY.

Etsikkoaikoja

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3: 15).

Jumalanpalveluksen jälkeen lounas seurakuntakeskuksessa ja klo 12.30 ELOSEUROJEN merkeissä päiväseurat Isossa kirkossa ja iltapäiväseurat klo 15.

Messun aihe ja raamatunkohdat