Messu

su 26.7. kello 10.00 - 11.15
Kirkastussunnuntai 26.7.2020
Iso kirkko

Kirkastussunnuntaina on messu

https://youtu.be/vu3OXOxO7AA

Kirkastussunnuntain (Kristuksen kirkastumisen päivä) messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Isossa kirkossa klo 10, johtaa Markus Kallatsa, kanttorina Amanda Hakoköngäs. Messun otsikkona on "Kirkastettu Kristus".

Kirkon isäntä: Rauni Moskuvaara

Kolehti: Köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen kehitysmaissa muun muassa toimeentulomahdollisuuksia parantamalla Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu.

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Messun aihe ja raamatun kohdat


Ota yhteyttä