su 12.7. kello 10.00 - su 12.7. kello 11.15
Apostolien päivä su 12.7.2020
Iso kirkko

Apostolien päivän Messu

Apostolien päivän Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Isossa kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, avustaa Anneli Pesonen, kanttorina Sari Vähäkangas. Messun otsikkona on "Herran palveluksessa".

Kirkon isäntä: Aino Ollitervo

Kolehti: Raamatunkäännöstyöhön kuuden kieliryhmän parissa Afrikassa ja Aasiassa Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry:n kautta.

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Messun aihe ja raamatun kohdat