su 7.6. kello 10.00 - su 7.6. kello 11.15
7.6.2020

Pyhän Kolminaisuuden päivänä on Messu

Pyhän Kolminaisuuden päivänä on Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Markus Kallatsa, avustaa Laura Kallatsa, kanttorina Sari Vähäkangas. Messun otsikkona on "Salattu Jumala".

Kirkon isäntä: Laura Kallatsa

Kolehti: Oman seurakunnan nimikkolähetin Richard Otison työn tukemiseen SLEY.

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Messun aihe ja raamatunkohdat