Sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa

su 24.5. kello 10.00 - su 24.5. kello 11.00
6. sunnuntai pääsiäisestä

6. sunnuntai pääsiäisestä on Sanajumalanpalvelus

6. sunnuntai pääsiäisestä on Sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Markus Kallatsa, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Pyhän Hengen odotus". Ilman seurakunnan läsnäoloa.

Kolehti: Ei kerätä

Pyhän Hengen odotus

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Sanajumalanpalveluksen aihe ja raamatunkohdat