Sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa

su 17.5. kello 10.00 - su 17.5. kello 11.00
5. sunnuntai pääsiäisestä

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai) on Sanajumalanpalvelus

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai) on Sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, kanttorina Sari Vähäkangas. Sanajumalanpalveluksen otsikkona on "Sydämen puhetta Jumalan kanssa". Seppeleen lasku jumalanpalveluksen jälkeen. Ilman seurakunnan läsnäoloa.

Kirkon isäntä: Pertti Keränen

Kolehti: Ei kerätä

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Jumalanpalveluksen aihe ja raamatunkohdat