Sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa

su 19.4. kello 10.00 - su 19.4. kello 11.00
1. sunnuntai pääsiäisestä

1. sunnuntai pääsiäisestä on Sanajumalanpalvelus

1. sunnuntai pääsiäisestä on sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Markus Kallatsa, avustaa Laura Kallatsa, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Ylösnousseen todistajia".

Jumalan palvelus pyritään välittämään koteihin verkon kautta. (Tässä on linkki)

Kolehtia ei kerätä.

Ylösnousseen todistajia

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2: 2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin.

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Sanajumalanpalveluksen aihe ja raamatun kohdat