Sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa

su 5.4. kello 10.00 - su 5.4. kello 11.00

Palmusunnuntaina on sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa.

Palmusunnuntaina on sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksessa lauletaan virret 60; 299:1-6; 15 ja 324:5-6.

Jumalan palvelus välitetään koteihin verkon kautta. Tässä linkki, joka avautuu sunnuntaina klo 10.

Kolehtia ei kerätä. Kolehdin sijaan toivomme sinun osallistuvan Suomen Lähetysseuran kautta keräykseen, jolla tuetaan tälle palmusunnuntaille suunniteltua kohdetta.

Kouluttautuminen on tehokas keino taistella köyhyyttä vastaan ja ihmisoikeuksien puolesta. Osallistumalla tuet syrjäytettyjen lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja opiskelua sekä edistät sukupuolten välistä tasa-arvoa kouluttamalla naisia ammatteihin mm. Senegalissa, Etiopiassa, Taiwanilla ja Laosissa.

Varmista työn jatkuminen edelleen.

Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 63500
Lähetä tekstiviesti KOLEHTI10 (10 €) numeroon 16155
Tee verkkolahjoitus osoitteessa suomenlahetysseura.fi/kolehti

Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Jumalanpalveluksen aihe ja raamatunkohdat