Perhemessu

su 5.4. kello 11.00 - su 5.4. kello 12.15

Palmusunnuntaina on Perhemessu

Palmusunnuntaina on Perhemessu Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 11, johtaa Heikki Holma, avustaa Arja Heikkinen, kanttorina Sari Vähäkangas.  Jumalanpalveluksen otsikkona on "Kunnian kuninkaan alennustie".

KIrkonisäntä: Arja Heikkinen

Kolehti: Puolustamalla vahvemmaksi - Kolehti nuorten koulutukseen ja henkiseen tukeen mm. Senegalissa Suomen Lähetysseuran kautta. Suomen Lähetysseura ry.

Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Perhemessun aihe ja raamatunkohdat