Sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa

su 29.3. kello 10.00 - su 29.3. kello 11.00

5. paastonajan sunnuntaina on sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa.

5. paastonajan sunnuntaina on sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa ilman seurakunnan läsnäoloa klo 10, Jumalanpalveluksen johtaa Heikki Holma, kanttorina Marjo Nevala. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Kärsimyksen sunnuntai".

Jumalanpalvelus pyritään välittämään koteihin verkon kautta. Sunnuntaina klo 10 tästä avautuu linkki jumalanpalvelukseen.

Vaikka kolehtia ei nyt voi kerätä, kolhetikohteeksi valittua Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskusta on mahdollista tukea myös keräyslahjoituksilla.

Rahankeräyslupatiedot ja lahjoitusohjeet löytyvät täältä https://www.hdl.fi/lahjoita/kolehdinsijaan

Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

Sanajumalanpalveluksen aihe ja raamatunkohdat