Sanajumalanpalvelus ilman seurakunnan läsnäoloa

su 22.3. kello 10.00 - su 22.3. kello 11.00

Marian ilmestymispäivänä on sanajumalanpalvelus

Marian ilmestymispäivänä on sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Markus Kallatsa, kanttorina Sari Vähäkangas, tekstin ja esirukouksen lukijana Laura Kallatsa. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Herran palvelijatar". Jumalan palvelus pyritään välittämään koteihin verkon kautta. Tässä linkki, josta jumalanpalvelus avautuu sunnuntaina.

Poikkeusolojen vuoksi tänään ei kerätä kolehtia. Sen sijaan voit osallistua rahankeräykseen, jonka tuotto menee samaan kohteeseen kuin virallinen kolehti olisi mennyt: kirkon rakentamiseen Fatickissa ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimaannuttamiseen Senegalissa Herättäjä-Yhdistyksen kautta.

Voit osallistua rahankeräykseen haluamallasi tavalla Herättäjä-Yhdistyksen verkkosivuilla www.h-y.fi olevien ohjeiden mukaan tai soittamalla kolehtipuhelimeen numeroon 0600 11100. Puhelun hinta on 10,10 € + paikallisverkkomaksu, ja se laskutetaan seuraavan puhelinlaskusi yhteydessä.

Rahankeräyksen järjestää Herättäjä-Yhdistys ry.  Rahankeräyslupa: RA/2018/1100, Keräysaika: 1.1.2019–31.12.2023

Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Sanajumalanpalveluksen aihe ja raamatun kohdat