su 15.3. kello 10.00 - su 15.3. kello 11.00

3. paastonajan sunnuntaina on sanajumalanpalvelus

3. paastonajan sunnuntaina on sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, kanttorina Sari Vähäkangas. Sanajumalanpalveluksen otsikkona on "Jeesus pahan vallan voittaja".

Kirkon isäntä: Rauni Moskuvaara

Kolehti:Rauhan ja vakauden edistämiseen väkivallan ja kostonkierteiden katkaisemiseksi kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu.

Jeesus, Pahan vallan voittaja

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25: 15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on.

Jumalanpalvelukset aihe ja raamatunkohdat