Viikkomessu

ke 26.2. kello 18.00 - ke 26.2. kello 19.00

Tuhkakeskiviikon viikkomessu

Tuhkakeskiviikon viikkomessu Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 18, johtaa Heikki Holma, avustaa Elina Volotinen, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Katumus ja paasto".

Kirkon isäntä: Niina Oinas

Kolehti: Vainottujen kristittyjen tukemiseen Open Doors-järjestön kautta.

Katumus ja paasto

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Viikkomessun aihe ja raamatunkohdat