ke 1.1. kello 10.00 - ke 1.1. kello 11.15

Uudenvuodenpäivän messu

Uudenvuodenpäivän messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, avustaja Markus Kallatsa, kanttorina Sari Vähäkangas. Messun otsikkona on "Jeesuksen nimessä". Messun alussa sytytetään kynttilät kuluneen vuoden aikana kuolleiden Tervolan seurakunnan jäsenten muistolle ja yksi kynttilä muille Tervolaan haudatuille.

Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntasalissa.

Kirkon isäntä: Arja Heikkinen

Kolehti: Oman seurakunnan diakoniatyölle

Jeesuksen nimessä

Tammikuun ensimmäinen päivä sai kirkollisen sisältönsä jo ennen kuin sitä vietettiin kalenterivuoden vaihtumisen päivänä. Päivä on ns. joulun oktaavi (kahdeksas päivä, viikon kuluttua vietettävä jälkijuhla). Kuvaus Jeesuksen lapsuudesta on ehtinyt ympärileikkaukseen ja nimenantoon asti, ja siihen liittyen tekstit puhuvat Jeesuksen nimen merkityksestä. Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei meille ole annettu. Jeesus-nimi merkitsee ’Herra on apu, Herra pelastaa’. Siihen nimeen on turvallista luottaa alkavana vuotena.

Messun aihe ja raamatunkohdat