Messu Seurakuntakeskuksen kirkko

3. adventtisunnuntain messu

3. adventtisunnuntain messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10, johtaa Heikki Holma, avustaa Arja Heikkinen, kanttorina Sari Vähäkangas.

Jumalanpalveluksen otsikkona on "Tehkää tie Kuninkaalle".

Kirkon isäntä: Arja Heikkinen

Kolehti: Evankelioimistyöhön Japanissa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta. Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry.

Tehkää tie Kuninkaalle

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.

Messun aihe ja raamatunkohdat

Valvomisen sunnuntain messu