Sanajumalanpalvelus ja kunniakäynti sankarihaudoilla

Sanajumalanpalvelus ja kunniakäynti sankarihaudoilla Seurakuntakeskuksen kirkko

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus ja kunniakäynti sankarihaudoilla

Itsenäisyyspäivänä 6.12. kunniakäynti sankarihaudoilla klo 10 ja sanajumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10.30, johtaa Heikki Holma, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksen jälkeen itsenäisyyspäiväjuhla seurakuntakeskuksessa.

Kirkon isäntä:Kalle Peteri

Kolehti: Sotiemme veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta. Veteraanivastuu ry.

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Jumalanpalveluksen aihe ja raamatunkohdat