Pyhäinpäivän messu

Pyhäinpäivän messu Seurakuntakeskuksen kirkko

Pyhäinpäivän messu

Pyhäinpäivän messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Seurakuntakeskuksen kirkossa klo 10. johtaa Heikki Holma, avustaa Arja Heikkinen, kanttorina Sari Vähäkangas. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Pyhien yhteys".

Kirkonisäntänä: Arja Heikkinen

Kolehti: Oman seurakunnan diakoniatyölle

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messun aihe ja raamatunkohdat

Valvomisen sunnuntain messu