Messu Vanha kirkko

11.sunnuntai helluntaista on messu

11.sunnuntai helluntaista on messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Vanhassa kirkossa. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Etsikkoaikoja". Messun  johtaa Heikki Holma, kanttorina Sari Vähäkangas.

Kirkon isäntänä on Sari Siitonen.

Kolehti: Orpotyöhön Keniaan Suomen  Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta. Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys  SLEY ry.

Etsikkoaikoja

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3: 15).

Messun aihe ja raamatunkohdat

19. sunnuntai helluntaista on messu