Perhemessu

Perhemessu Vanha kirkko

Kirkastussunnuntain messu. Kristuksen kirkastumisen päivä.

Kirkastussunnuntain perhemessu Vanhassa kirkossa. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Kirkastettu Kristus". Messun johtaa Alex Ylinärä, avustaa Sari Siivola.

Messussa siunataan kouluun lähtevät.

Kirkon isäntänä on Niina Oinas.

Kolehti: Ulkomailla vaikeuksiin joutuneiden maanmiestemme auttamiseksi Suomen Merimieskirkon kautta. Suomen Merimieskirkko ry.

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Messun aihe ja raamatunkohdat

Vanha kirkko