Messu Vanha kirkko

Apostolien päivän messu

Apostolien päivän messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Vanhassa kirkossa. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Herran palveluksessa". Messun  johtaa Alex Ylinärä, avustaa Arja Heikkinen, kanttorina Amanda Hakoköngäs.

Kirkon isäntänä on Arja Heikkinen.

Kolehti: Teologian opiskelijoiden pastoraaliseen koulutukseen ja luterilaisen uskonkäsityksen ja identiteetin vahvistamiseen Suomen teologisen instituutin kautta. Suomen teologinen instituutti ry.

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Messun aihe ja raamatunkohdat

Vanha kirkko

7.sunnuntai helluntaista on messu

Vanha kirkko

Perhemessu

Kirkastussunnuntain messu. Kristuksen kirkastumisen päivä.