Messu

su 21.7. kello 10.00 - kello 11.15

Messu Vanha kirkko

Apostolien päivän messu

Apostolien päivän messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Vanhassa kirkossa. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Herran palveluksessa". Messun  johtaa Alex Ylinärä, avustaa Arja Heikkinen, kanttorina Amanda Hakoköngäs.

Kirkon isäntänä on Arja Heikkinen.

Kolehti: Teologian opiskelijoiden pastoraaliseen koulutukseen ja luterilaisen uskonkäsityksen ja identiteetin vahvistamiseen Suomen teologisen instituutin kautta. Suomen teologinen instituutti ry.

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Messun aihe ja raamatunkohdat


Katso myös

su 22.9. klo 10.00 -11.15

Seurakuntakeskuksen kirkko

Messu

15.sunnuntai helluntaista on messu
su 6.10. klo 10.00 -11.15

Seurakuntakeskuksen kirkko

Messu

17. sunnuntai helluntaista on messu
su 20.10. klo 10.00 -11.15

Seurakuntakeskuksen kirkko

Messu

19. sunnuntai helluntaista on messu