Messu Vanha kirkko

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Pyhän Kolminaisuuden päivän messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Vanhassa kirkossa klo 10. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Salattu Jumala".

Messun johtaa Heikki Holma, kanttorina Amanda Hakoköngäs.

Kirkon isäntänä on Niina Oinas.

Kolehti: Lasten ja nuorten yksinäisyyden torjumiseen Nuori kirkko ry:n kautta. Nuori kirkko ry

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Messun aihe ja raamatunkohdat

Vanha kirkko