Messu Vanha kirkko

6. sunnuntai pääsiäisestä

6. sunnuntain pääsiäisestä messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Vanhassa kirkossa klo 10. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Pyhän Hengen odotus". Messun johtaa Heikki Holma, saarnaa kenttärovasti Timo Varis, kanttorina Sari Vähäkangas, kirkonisäntänä ja ehtoollisavustajana Arja Heikkinen.

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Messun aihe ja raamatunkohdat

Vanhusten juhannuskirkko

Perinteinen vanhusten juhannuskirkko (viikkomessu kaikenikäisille)

Iso kirkko