Kiirastorstain viikkomessu

Kiirastorstain viikkomessu Vanha kirkko

Kiirastorstain viikkomessu

Kiirastorstain viikkomessu Tervolan Vanhassa kirkossa klo 18. Jumalanpalveluksen otsikkona on "Pyhä ehtoollinen". Messun johtaa Heikki Holma, avustajana Sari Siivola kanttorina Lea Kokkonen, Eeva-Leea Kokkonen sello, suntiona Vesa Sandberg. Alttarin riisumisessa ja mustiin pukemisessa avustaa Matti Palokangas.

Kiirastorstai muodostaa pääsiäisjakson käännekohdan. Tuhkakeskiviikkona alkanut katumusaika päättyy kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen.

Kuten leipäsunnuntai oli keidas paastonajan sunnuntaiden joukossa, samoin poikkeaa kiirastorstai luonteeltaan hiljaisen viikon muista päivistä. Raamatullisena pääaiheena on ehtoollisen asettaminen. Lisäksi kiirastorstaina on vanhastaan muisteltu Jeesusta, joka pesee opetuslasten jalat.

Kolehti: Yhteisvastuukeräykselle

Messun aihe ja raamatunkohdat

Vanhusten juhannuskirkko

Perinteinen vanhusten juhannuskirkko (viikkomessu kaikenikäisille)